visser

spiegels & glas

Spiegelfabriek- Glashandel- Slijperij- Verzilveren- Sanitair- Gelamineerd Glas
Zoek:
Bewerkingen - Hardglas
Sinds kort heeft Visser Spiegels & Glas de beschikking over een eigen hardingsoven.
Met deze oven kunnen wij nu ons eigen hardglas produceren.

Hardglas is 5 maal zo sterk in vergelijking met normaal glas.
Dit wordt bereikt door middel van een warmte- en koud proces, dit wordt ''harden'' genoemd.
Hardglas heeft een hittebestendigheid van 250 graden zonder kwaliteitsverlies. 
Wanneer hardglas breekt, breekt het in duizenden kleine stukjes wat verwondingen beperkt.

Hardglas is een perfect product wanneer het glas grote belastingen moet doorstaan en op plekken waar veel mensen samenkomen.

De hardingsoven kan het volgende glas harden:
Max glasafmeting oven = 1500mm x 3000mm
Min glasafmeting oven = 100mm x 250mm
Glasdikten = 4mm t/m 19mm
 
Hardglas
Bewerkingen - Verzilveren

Verzilveren is een specialiteit van "Visser Spiegels & Glas".

Vanwege een uniek procedé, welke wij reeds sinds 1945 uitvoeren, zijn wij de enige fabriek in Nederland welke in staat is om glas (hardglas)  te verzilveren en oude spiegels te herverzilveren.

Dit doen wij in onze eigen fabriek in Duiven. De kwaliteit van deze verzilvering is bijzonder hoog.

Wij zijn ook in staat om delen van het glas te verzilveren het hoeft dus niet volledig te zijn.

Onze specialiteiten zijn :

- Oude spiegels ontzilveren en weer verzilveren.
- Hardglas verzilveren.
- Deels verzilveren.
- Antiek verzilveren.


 

Bewerking 1
Bewerkingen - PP-slijpen
Het slijpen van glas en spiegels wordt gedaan op onze ''Bovone'' slijpmachine.

Er bestaan vele varianten voor het "afscherpen" van glas :
- PP staat voor Plat Poli (zie foto), dat houdt in dat de "kopse"kant van de glasplaat "plat" geslepen is met 2 afgeschuinde zijden van +/- 1 - 2 mm.
- SA (Scherp Af) dit houdt in dat de "kopse" niet geslepen is, maar dat er alleen afgeschuind is. Dit in een ruwe vorm.
- RP (Rond Poli) dit houdt in dat de "kopse" kant, rond geslepen is.

Verder bestaan er ook nog luxere vormen van "afscherpen", zoals Bullnose, Double C, Triple C, etc.


 
PP-slijpen
Bewerkingen - CNC bewerken
Wij zijn in het bezit van de meest moderne machine's, waaronder onze ''Intermac'' CNC-machine. De tekeningen voor deze machine worden opgemaakt in een .dxf bestand, die wij dan in de CNC-machine kunnen inlezen. Deze machine bewerkt alles volautomatisch, frezen, slijpen, boren, facetslijpen, rillen. Op de foto ziet u een planchette van gelaagd 55/2 met een matte folie, het gat is inwendig geslepen. De CNC-machine is een perfecte machine voor zowel enkele stuks als seriematig werk.


 
CNC bewerken
Bewerkingen - Facetslijpen
Facetslijpen geeft een meerwaarde aan het product of dit nou een glasplaat is of een spiegel. Facetslijpen gebeurt op onze ''Bavelloni'' facetmachine, waarbij er een deel van van het glasoppervlak schuin wordt weggeslepen. De facetbreedte kunt u zelf aangeven van 5mm t/m 50mm breed. Ook de restwaarde kan door de klant aangegeven worden. De meest voorkomende Facetbreedtes zijn 20mm en 25mm.


 
Facetslijpen
Bewerkingen - Zandstralen
Het zandstralen van glas/spiegels gebeurt in onze zandstraalcabine. Een deel van het oppervlakte wordt dan gematteerd d.m.v. het stralen van grid. Er kan volvlak gestraald worden, maar ook kunnen er motieven aangebracht worden (zie foto, schaakbord). Wij zijn in het bezit van een snijplotter, zodat elk gewenst motief, logo, tekening, etc, aangebracht kan worden op het glas.


 
Zandstralen
Bewerkingen - Gaten boren
Gaten boren in glas/spiegels doen wij d.m.v. onze dubbelzijdige boormachine. Dubbelzijdig wil zeggen, dat er eerst aan de onderzijde wordt ingeboort en daarna wordt er via de bovenzijde geheel doorboort. Dit is ''DE'' manier van boren, om schilvervorming te voorkomen. Wij kunnen gaten boren van 3mm t/m 70mm.


 
Gaten boren
Bewerkingen - Handgrepen
Handgrepen slijpen in glas gebeurt d.m.v. een verticaal draaiende schijf, die men op de glasplaat laat zakken. Handgrepen worden geslepen in glasplaten die moeten dienen als schuif ruit. Normaal gesproken heeft een handgreep een mat uiterlijk, op verzoek kan deze echter ook gepolijst worden.


 
Handgrepen
Bewerkingen - Sterren/Rillen slijpen
Sterren in glas kunnen op 2 manieren worden geslepen: handmatig of machinaal. Ook kunnen rillen, rondjes, takken, bloemen, etc. in glas en spiegels worden geslepen. Op de foto ziet u een ster geslepen in ets-glas. Op aanvraag kan naar wens een geslepen product gemaakt worden.


 
Ster snijden
Bewerkingen - Spuiten
Het spuiten van het glas doen wij in onze nieuwe spuitcabine. De spuitcabine is voorzien van alle nieuwe technieken waardoor het spuitwerk optimaal is. In onze spuitcabine kunnen alle 4250 NCS kleuren worden gespoten en geeft u dus de mogelijkheid om uit alle kleuren te kunnen kiezen.

Voorbeelden van producten die gespoten kunnen worden zijn: achterwanden, tussenwanden, deuren en natuurlijk alle gewone panelen.
Spuiten