Hardglas

Kunt u hardglas goed gebruiken binnen één van uw projecten? Bestel dan hardglas op maat bij Visser Spiegels & Glas. Wij beschikken over een ruim assortiment met verschillende spiegels en glassoorten, waar hardglas ook een onderdeel van is. Op deze pagina vindt u alle mogelijkheden wat betreft hardglas en vertellen wij u hoe hardglas geproduceerd wordt.

Hoe wordt hardglas op maat geproduceerd?

Sinds kort heeft Visser Spiegels & Glas de beschikking over een eigen hardingsoven. Met deze oven kunnen wij nu ons eigen hardglas produceren. Hardglas is 5 maal zo sterk in vergelijking met normaal glas. Dit wordt bereikt door middel van een warmte- en koud proces, dit wordt ”harden” genoemd. De glasbewerking hardglas heeft een hittebestendigheid van 250 graden zonder kwaliteitsverlies. Wanneer hardglas breekt, breekt het in duizenden kleine stukjes wat verwondingen beperkt. Hardglas is een perfect product wanneer het glas grote belastingen moet doorstaan en op plekken waar veel mensen samenkomen. Denk bijvoorbeeld aan een drukke winkelstraat, zwembad, sporthal of een bakkerij. Daar wordt hardglas vaak gebruikt in ramen en deuren. Wij willen de hoogste kwaliteit leveren aan onze klanten. Daarom gaat er bij elke nieuwe batch in de hardingsoven een testplaat mee. Deze wordt door de operator kapot geslagen en de glasfragmenten worden geteld. Hierdoor kunnen wij u verzekeren dat ons hardglas voldoet aan de Europese norm.

Voordelen hardglas

Het gebruik van hardglas heeft verschillende voordelen. Zo is hardglas op maat bestand tegen extreme temperaturen. Het is bestand tegen extreem lage- en hoge temperaturen en heeft een hittebestendigheid tot ongeveer 300 graden Celsius. Daarnaast is de buigbreeksterkte van hardglas veel hoger dan normaal glas. 

Hardglas kunt u ook stevig klemmen tussen bevestigingsmiddelen en is geschikt tegen stompe voorwerpen. Omdat ons hardglas voldoet aan veiligheidsnormen is het ideaal te gebruiken voor uw glazen binnen- en buitendeuren, wanden, hardglasinstallaties of douchedeuren.

Afmetingen voor op maat gemaakte hardglas

De hardingsoven kan het volgende glas harden:

  • Max glasafmeting oven = 1500mm x 3000mm
  • Min glasafmeting oven = 100mm x 250mm
  • Glasdikten = 4mm t/m 19mm
  • Gaten in hardglas moeten minimaal de dikte van het glas hebben in verband met breuk
  • Uitsparingen in hardglas zijn geen probleem
  • Gaten mogen niet evenredig uit de hoeken liggen in verband met breuk

Heeft u dus een bepaalde voorkeur voor het hardglas? Dan kunt u dit tijdens het bestellen bij ons aangeven. Wij gaan vervolgens aan de slag met het produceren van het hardglas, zodat het geheel naar wens is.

Hardglas bestellen

Om hardglas te bestellen kunt u contact met ons opnemen per mail of telefoon. Zodra wij uw order binnen hebben gekregen, gaan wij voor u aan de slag. Heeft u exacte maten nodig? Bestel dan uw glas op maat. Onze producten worden uit eigen voorraad gehaald, waardoor wij binnen een korte tijd kunnen leveren. U kunt tijdens het bestellen aangeven of u de producten op locatie afgeleverd wilt hebben of dat u het zelf af komt halen. U krijgt een automatisch bericht als uw bestelling klaar is.

Informatie over hardglas

Wilt u meer informatie ontvangen over het hardglas op maat van Visser Spiegels & Glas? Onze specialisten staan voor u klaar! U kunt ons telefonisch bereiken of stuur even een email naar info@visserglas.nl. Wij streven er naar om al onze producten naar volle tevredenheid van de klant leveren. Uw order zien we graag binnenkomen, zodat wij voor u aan de slag kunnen!