PP Slijp glas

Glas kan door middel van verschillende methodes worden bewerkt, waaronder PP slijpen. PP staat hierbij voor Plat Poli, dit betekent dat de kopse kant van de glasplaat ‘plat’ is geslepen. Naast PP slijpen bestaan er nog vele andere varianten voor het slijpen van glas. U leest hier meer over deze verschillende mogelijkheden van PP slijpen.

Het PP slijpen van glas

Bij Visser Spiegels & Glas zijn wij in het bezit van verschillende moderne machines voor het bewerken van glas. Het slijpen van glas en spiegels wordt bijvoorbeeld gedaan op onze ”Bovone” slijpmachine. Door het PP slijpen van glas en spiegels worden de randen netjes afgewerkt. Hiermee worden strakke lijnen gecreëerd. Niet alleen vlakke/rechte panelen kunnen PP geslepen worden, ook alle ronde panelen, togen en overige modellen komen hiervoor in aanmerking. Naast het esthetische voordeel van PP slijpen zorgt het er ook voor dat men er zich minder snel aan kan verwonden. Hiernaast ziet u een afbeelding van een PP geslepen glasplaat. Zoals wij hierboven al even noemden zijn er verschillende varianten voor het slijpen van glas, namelijk:

  • PP (Plat Poli), dit houdt in dat de “kopse” kant van de glasplaat “plat” geslepen is met 2 afgeschuinde zijden van +/- 1 – 2 mm.
  • SA (Scherp Af), dit houdt in dat de “kopse” kant niet geslepen is, maar dat er alleen afgeschuind is. Dit in een ruwe vorm.
  • RP (Rond Poli), dit houdt in dat de “kopse” kant, rond geslepen is.

Bestellingen bij Visser Spiegels & Glas

Wenst u een van de bovenstaande methodes van glasbewerking? Neem gerust contact met ons op om samen een plan door te spreken, zo bent u verzekerd van een perfecte afwerking. Is deze glasbewerking niet wat u zoekt? Kijk gerust verder op onze website. Bij ons vindt u verschillende methodes glasbewerking en diverse soorten glas op maat, zo heeft u bij ons ruim te keuze. Wanneer u een keuze heeft gemaakt kunt u deze doorgeven aan ons per mail of telefoon. Wij gaan direct voor u aan de slag! Hiernaast beschikken wij ook over een eigen voorraad, hierdoor kunt u al binnen een kort tijdsbestek uw bestelling afhalen of laten leveren op locatie.

Meer weten over PP slijpen?

Heeft u nog vragen over deze methode van glasbewerking? Onze specialisten kunnen u meer vertellen over onze glasbewerkingen en in het specifiek ook het PP slijpen. Wij willen u graag goed informeren, neem daarom bij vragen gerust contact met ons op of laat uw gegevens achter op onze contactpagina. Wij nemen dan vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op. Wilt u grote aantallen glasplaten laten PP slijpen? Vraag een offerte op via info@visserglas.nl!