Categorie

Visser Spiegels & Glas

Over dit project

 

Projectnaam: de Knoptoren in Sint-Oedenrode

Klantnaam: Viewcol B.V.

Omschrijving: de knoptoren in het Brabantse Sint-Oedenrode werd al in de eerste decennia van de 15e eeuw gebouwd. Tegenwoordig wordt het als trouwlocatie of voor andere bijeenkomsten gebruikt. De statige toren werd onlangs van nieuw elan voorzien door ontwerper Geert Mul, uitgevoerd door Viewcol B.V. met het glas van Visser!

Wij mochten 26 panelen op maat maken. Deze werden gelamineerd met bedrukte PET-film tot 13 panelen die in de toren werden geplaatst. Wij hebben 4mm extra helder hardglas gebruikt om de folie optimaal tot zijn recht te laten komen. Afhankelijk van waar de panelen in de toren geplaatst moesten worden hebben we verschillende schuine hoeken en uitsparingen gemaakt om de panelen exact in de Knoptoren te laten passen. 

De panelen zijn met de CNC-machine geproduceerd, PP-geslepen en gepolijst. Het was een mooi project om aan mee te werken en het heeft geresulteerd in ware kunstwerken!

Heeft u ook glas nodig om uw creatieve ideeën te realiseren, of wilt u eens de mogelijkheden bespreken? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen kijken wat we voor u kunnen betekenen!